Leadgeneratie is een vak

Waarom is het een vak?

Eigen medewerkers

Veel verkopers (vertegenwoordigers/ commercieel medewerkers/ buitendienstmedewerkers/ accountmanagers/ salesmanagers/consulenten) hebben moeite met hetgeen wij doen. “NEE” is hier de grootste oorzaak van en doet vaak pijn. De vraag is wat maakt iemand dan een goede verkoper, als hij/zij het eerste spelletje al niet beheerst?

Hier komt de psychologie om de hoek. Mensen worden in de regel niet graag afgewezen (verkopers al helemaal niet)en betrekken het antwoord “NEE” op zichzelf. Tevens kost het plegen van goede Leadgeneratie veel tijd, gebeurt vaak Ad-hoc, waardoor mooie kansen verloren gaan.

Mensen proberen vaak iets te verkopen door de telefoon en hun verhaal op te leggen aan prospects, terwijl ons vak draait om mensen informeren, prikkelen, nieuwsgierig maken met een goed verhaal. Doel van het gesprek is een dialoog op te zetten en de behoefte te peilen voor uw concept. Tip: ga op de stoel zitten van degene die je belt. Die is vaak niet geïnteresseerd in het technische of complexe inhoudelijke verhaal, maar meer wat het hem gaat opleveren.

Callcenters

Waarom werken callcenters of afgeleiden daarvan niet op een hoger niveau. De meeste salesmanagers hebben wel een slechte ervaring. Callcenters beginnen vaak goed en zodra het contract binnen is neemt de kwaliteit af. De wel bekende doorschuiftactiek. Daarnaast kun je je afvragen wie in deze tijd nog benaderd wil worden met een standaard belscript en monotone stem. Vaak zijn de callcenter medewerkers ook niet geïnteresseerd in hetgeen ze ‘verkopen’ en werken op prijs per afspraak, waardoor ze net de verkeerde dingen gaan doen. Feit is: “Als je een verkoper een wortel voor moet houden om te gaan verkopen het géén verkoper is”. Een verkoper is iemand die van nature op zoek gaat naar het kickmomentje en zelf dat momentje elke keer weer op zoekt. Verkoop wordt vaak onderschat en is een heel creatief vak.

schoorsteen

Zorg dat uw schoorsteen blijft roken

olym

Alleen goud telt in verkoop

txt_550