Bobteam van Calker

Wie kent het verhaal niet van Edwin van Calker tijdens de Olympische Spelen in Vancouver 2010. De man die niet durfde op het moment suprême en zijn team én Nederland in de steek liet. Ook wij vonden het een zwaktebod na alle verhalen, die we in de media had vernomen.  Tot het moment ik in Slochteren tijdens een buurtfeest zijn broer en medeteamgenoot Arnold van Calker sprak. Het echte verhaal achter het Olympisch seizoen is namelijk anders dan de meesten hebben vernomen in de media. Arnold vertelde wat er aan de beslissing is vooraf gegaan. De meeste Nederlanders weten bijvoorbeeld niet dat er destijds 7 teams niet naar beneden zijn gegaan, waaronder ook twee kansrijke Zwitserse teams. Tevens heeft de Duitse bond nadien aangegeven dat de baan aangepast moest worden, vanwege de te hoge snelheden die in de baan behaald worden. Daarnaast zijn er nog een aantal gebeurtenissen (eigen crash en dode bij skeleton) die hem te onzeker maakte, waardoor het destijds niet verantwoord was.

Schermafbeelding 2015-04-24 om 12.42.36

Bobteam Van Calker seizoen 2012, 4e plaats WK Lake Placid

Zo zie je maar weer! Vaak kleurt de media haar eigen verhaal in om een verhaal zo sensationeel mogelijk te brengen.  Het gevolg een topsporter die door vriend en vijand verguisd werd en dat alleen maar omdat hij zijn verantwoordelijkheid heeft genomen. Ik vroeg Arnold wat ze gingen doen en tot mijn verbazing gaf hij aan dat zijn broer Edwin verder wilde. We kwamen met niets en we stoppen pas aan de top, was de moedige uitspraak van Edwin Van Calker. Alleen één probleem, ze hadden niks meer. Geen geld (sponsoren allemaal een contract t/m Vancouver), geen bobslee (Bond ingenomen), twijfelende teamleden en een bond die geen medewerking meer verleende. Mijn interesse als sportman was gewekt, om de uitdaging aan te gaan.

Mijn sympathie voor de sporter Edwin van Calker groeide in de eerste maanden van ons contact door zijn gedrevenheid en opoffering voor de sport en dan heeft sport toch wel veel overeenkomsten met het bedrijfsleven. Het verschil tussen een goede ondernemer en minder goede ondernemer schuilt hem in maar één woordje en dat is PASSIE. Edwin heeft dus een echte passie voor de bobsleesport, als je na deze gebeurtenis toch doorgaat, terwijl hij een universitaire baan binnen een gerenommeerd bedrijf er voor laat lopen.

Die passie heeft mij getriggerd, waardoor ik ze eigenlijk graag wilde helpen. Hierop heb ik de broers bij mij op kantoor uitgenodigd om te praten over een eventuele samenwerking.  Ik heb toen besloten om ze te helpen met het zoeken naar nieuwe sponsoren. Mijn werk bestaat uit het interesseren van mensen voor een goed verhaal/oplossing/dienst. Voor mij een perfecte uitdaging met het bovenstaande verhaal, die we nog meer toegespitst hebben op potentiële sponsoren. Het was alle behalve een makkelijk zoektocht naar die welbekende speld in een hooiberg. Het ging om aanzienlijke bedragen, voor een vrij anonieme sport met niet veel exposure. Ik moest het zoeken in het spektakel en de uniekheid van de sport, wat uitermate geschikt is voor relatiemarketing.

uitreiking-sportploeg

Winnaar sportploeg+held van het jaar Groninger 2012

Onze huidige hoofdsponsor heeft de waarde van het verhaal en de uniekheid van de sport erg goed ingeschat.De Nathan Groep organiseerde in Winterberg drie keer een enorm evenement voor haar klanten, compleet met oktoberfest en een unieke ervaring met de bobsleesport (Formule 1 in de winter). Ze weten dit op zeer succesvolle wijze om te zetten naar tevreden klanten die jaarlijks veel meer omzetten bij de Nathan Groep. Daarnaast hebben we co-sponsoren binne gehaald als: CIC International, Icepeak, Pon Holding, Achmea Zilveren Kruis, CARE en andere.  Op onze referentiepagina kunt u alle supplysponsoren bekijken die ons nu al drie jaar ondersteunen om het maximale voor Nederland te bereiken in de bobsleesport.  Uiteindelijk was in 2012 4e op het WK in Frankrijk hun beste resultaat en uiteindelijk 11e op de Spelen in Sochi. Het allerbelangrijkste voor Edwin was een overwinning op zichzelf.

txt_550